SEGARKAN RUMAH ANDA DENGAN 5 TEKNIK KREATIF HIASAN BUNGA

Tidak perlu berbelanja besar atau green thumbs untuk menjadikan kediaman anda seperti “SYURGA BUNGA”. Dengan hanya mendekorasi kediaman anda dengan bunga sudah memadai kerana ia adalah cara mudah untuk menyuntik “fresh pop of colour” di kediaman anda, malahan dapat menjadikan kediaman anda dipenuhi dengan semerbak wangian. Berikut merupakan beberapa idea untuk menggabungkan pretty blooms ini ke kediaman anda:

 

(1) CANDY CANE DILETAKKAN DI BAHAGIAN TENGAH PASU

Candy-cane-centrepiece-vase-by-Proflowers

Sumber gambar: Proflowers

Sejambak white tulips dan red carnations yang anggun kelihatan seolah-olah disembunyikan di dalam pasu yang dipenuhi dengan candy canes sekaligus membangkitkan suasana romantik di kediaman anda!

 

(2) MEMPAMERKAN FLOWER CONE DI DINDING

Flower-Cone-Wall-Display

Sumber gambar: Oh So Very Pretty

Simple! Dengan hanya menggulung beberapa helaian cardstock menjadi kon, maka jadilah mini bouquets of cherry blossoms. 

 

(3) MEMPAMERKAN MASON JAR FLORAL DI DINDING 

Mason-Jar-Flowers-Home-Decor

Sumber gambar: Shelterness

Teknik ini dapat membangkitkan suasana desa! Tekniknya mudah sahaja iaitu dengan hanya menggabungkan dinding putih dengan wall scones yang elegan. Separuh daripada mason jar tersebut dibalut dengan sekeping leather strap disekitarnya dan letakkan ia pada reclaimed wood. Letakkan di dalam mason jar tersebut beberapa kuntum fresh-cut flowers agar kediaman anda akan tampak lebih menarik!

 

(4) MENGGANTUNG PASU LIGHT BULB 

Light-Bulb-Flower-Vase

Sumber gambar: Tina Reynolds

Guna semula light bulb lama dan tidak boleh digunakan lagi menjadi sebuah pasu light bulb yang unik di mana anda boleh meletakkan bunga-bunga kegemaran anda di situ. Ikat beberapa keping dawai disekitar penutup dan gantung di sekitar kediaman anda untuk menyerlahkan lagi penataan seni yang lebih kukuh. Seterusnya, anda boleh menambahkan lagi seri rumah anda dengan penuhi light bulbs tersebut dengan sedikit air dan letakkan beberapa kuntum bunga yang bertangkai pendek di dalamnya.

 

(5) OLD WATERING CAN BERTUKAR KEPADA FLOWER POTS

Watering-Pots-Flowers

Sumber gambar: Pixabay

Daripada anda membuang watering cans atau kitchenware anda yang lama, kenapa tidak memberikannya peluang kedua untuk hidup dengan menjadikannya sebagai pasu dekorasi yang lebih anggun dan menarik? Hidupkannya semula dengan mengecat dengan warna yang fresh dan letakkan beberapa jambak bunga yang boleh dipadankan dengan warna watering cans tersebut.

Comments

comments

Dapatkan Tips Penjagaan Bilik Tidur

Masukkan nama dan email untuk dapatkan tips.

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You message successfully subscribe. Thank You.

Share This