KETAHUI CIRI ALMARI PAKAIAN YANG BERKUALITI

Umumnya, almari pakaian merupakan aset yang akan kita gunakan dalam jangka masa yang lama. Oleh itu, pembelian almari pakaian ini memerlukan pemerhatian yang teliti. Berikut merupakan ciri-ciri almari pakaian yang berkualiti yang perlu anda ketahui:

 

(1) Almari yang diperbuat daripada kayu jati memang terbukti kekuatannya kerana tahan lebih lama dan keras. Selain daripada tahan terhadap serangga, kayu jati juga tahan terhadap apa jua keadaan cuaca.

 

(2) Ketebalan pada bahagian pintu almari sekurang-kurangnya mestilah dalam 2.5 sentimeter sehingga 3 sentimeter. Pastikan daun pintu almari tidak diperbuat daripada kayu belahan yang disambung.

 

(3) Penggunaan melamin adalah sangat baik bagi menghindari serangan kulat. Pastikan anda mendapatkan info atau bertanyakan kepada penjual mengenai proses finishing mengenai almari yang ingin anda beli.

 

(4) Adalah lebih baik jika anda menggunakan almari yang sudah sedia teruji kualiti dan juga ketahanannya. Hal ini sangat penting bagi penggunaan almari pakaian dalam jangka masa yang panjang.

 

beautiful-large-rug-idea-plus-square-ottoman-and-modern-wardrobe-with-mirrored-door-design

 

 

Comments

comments

Dapatkan Tips Penjagaan Bilik Tidur

Masukkan nama dan email untuk dapatkan tips.

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You message successfully subscribe. Thank You.

Share This