IDEA & DESIGN KABINET DAPUR MASA KINI (VERSI 2)

IDEA & DESIGN 1:

Clever Idea! Ruang di hadapan sinki telah digunakan sepenuhnya bagi membuat “swing out panels” untuk menyembunyikan peralatan mencuci pinggan mangkuk dari pandangan mata! Dan idea ini kelihatan lebih perfect di mana ia memudahkan anda untuk mencapai peralatan mencuci tersebut!

kitchensinkswingoutpanels

IDEA & DESIGN 2:

Kabinet dapur moden sangat bersangkutan dengan konsep minimalist! Di mana ia bercirikan clean lines, menggunakan satu warna sahaja dan mempunyai hiasan yang sedikit.

modernminimalistkitchen

IDEA & DESIGN 3:

Peruntukkan at least satu kabinet bawah di dapur anda untuk menempatkan baking pans dan perkakas dapur lain yang bersaiz besar di dalamnya. Cipta satu horizontal segments pada kabinet tersebut agar kuali mahupun perkakas dapur tersebut tersusun dalam keadaan yang lebih baik.

flatstackingkitchencabinet

IDEA & DESIGN 4:

Daripada membiarkan ruang countertop anda terdedah, cuba idea ini di mana satu rak direka bentuk bagi menyembunyikan microwave anda tetapi masih mudah diakses.

microwaveshelfwithhingeddoor

IDEA & DESIGN 5:

Kabinet dapur yang bertemakan warna gelap dan hitam telah menjadi trend popular di dalam dunia interior design. Lebih menarik lagi jika warna kabinet gelap tersebut diseimbangkan dengan memasang lampu di dalamnya agar kelihatan lebih mewah!

contemporaryblackkitchen

Sumber rujukan: renoguide.com.au

Comments

comments

Dapatkan Tips Penjagaan Bilik Tidur

Masukkan nama dan email untuk dapatkan tips.

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You message successfully subscribe. Thank You.

Share This