BUKAN SEKADAR PINTU BIASA..

Pintu sebagai pembahagi ruang adalah perkara biasa. Kenapa tak cuba untuk sesuatu yang unik?

Sliding door? Juga perkara biasa! Apa kata cuba sesuatu seperti berikut untuk deko anda :

 

‘COOLING GLASS DOOR’

MTMyNTcxNDM3MjM5NDA3ODkw

airows.com

Menarik bukan? Ia tidak akan membuat ruang kelihatan bertambah kecil disebabkan ‘glass’ lutsinar tersebut. Ianya boleh ditutup & ditolak ke tepi so bila-bila anda memerlukan ‘privacy’ di ruang tamu @ khuatir asap atau bau masakan di dapur mengganggu orang lain yang berada di ruangan lain, ianya sangat bermanfaat!

‘CLOSET DOOR’

enhanced-9912-1428693911-1

www.buzzfeed.com

Bentuk pintu yang sama seperti cadangan pertama tetapi kali ini ianya menjadi 2 in 1 kerana berfungsi sebagai pintu + cermin. So anda boleh jimatkan dinding lain untuk meletak cermin besar anda! Meskipun kos seperti ini lebih mahal, tetapi ianya sangat unik & berbaloi. Pintu seperti ini boleh dipadangkan dengan konsep dekorasi tak kira moden atau klasik. Jadikan ianya sebagai pintu ‘wardrobe’ pun boleh!

Jangan pandang rendah akan sesuatu pintu, ianya boleh menarik perhatian & menajdi teras dekorasi rumah anda. Tapi bagaimana pun, pintu seperti ini hanya sesuai diletakkan di dalam rumah, bukan sebagai ‘main door’. Boleh jadi pembahagi ruang bilik tidur dengan tandas. Keselamatan penggunaan pintu ini tidak terjamin jika di luar.

Semoga bermanfaat buat anda dalam mendekorasikan rumah anda!

Comments

comments

Dapatkan Tips Penjagaan Bilik Tidur

Masukkan nama dan email untuk dapatkan tips.

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You message successfully subscribe. Thank You.

Share This